艾舍尔设计 | 清水混凝土建筑里的咖啡店,上海

一个简单开放的空间

a simple and open space

本项目是一个女装品牌体验中心的咖啡店,位于一幢三层清水混凝土建筑一楼的一角,透过落地窗能看到外面一片墨西哥鼠尾草和香茅正在肆意生长。

This project, located in a corner of the first floor of a three-story fair-faced concrete building, is a coffee area for a women’s clothing brand experience store. The floor-to-ceiling windows can face a patch of Mexican sage and lemongrass that are growing unrestrainedly.

设计的初衷是不做太多的装饰,新的设计元素与原建筑之间有机的共生,保留了原建筑清水混凝土的质感及结构,并没有做太多的改动和添加,新做的地面用了一种类似水泥沙浆质感的水磨石,使地面与原来建筑的混凝土颜色接近,整体以灰色、金属色、浅木色为基调,希望创造一个简单开放的空间、内外融合的环境和享受咖啡的舒适场所。

The original intention of the design is not to do too much decoration, with the organic symbiosis between the new design elements and the original building, the texture and structure of the original clear concrete is retained without too many changes and additions. The new floor is made of terrazzo, which is similar to the texture of cement mortar, so that the color of the floor is close to the concrete of the original building. The overall color is mainly gray, metallic and light wood, hoping to create a simple and open space, an environment that blends inside and outside, and a comfortable place to enjoy coffee.

一个直径接近四米的大圆桌位于咖啡区域的中心,喝咖啡的人们围合而坐,相见而欢。斜放的操作台和圆桌形成的操作区域,即独立又开放,咖啡师在操作时与顾客也能够很方便的互动。

With a large round table with a diameter of nearly four meters located in the center of the coffee area, making coffee drinkers sit around and cheerful. The operation area formed by the slanted console and the round table is independent and open, ensuring that the barista can easily interact with the customers while preparing coffee.

大圆桌上方环形软屏滚动播放的手绘插画,远端墙上挂的艺术家画作,给整个空间增添了一份动感及色彩。

Both the hand-painted illustrations scrolling on the square ring-shaped soft screen on the large round table and the artist’s paintings hanging on the far wall add a sense of motion and color to the whole space.

▲平面图

项目信息——

项目名称:broadcast-bo 咖啡店

项目地点:中国 上海

设计公司:A3 VISION

公司网址:www.a3-vision.com

创意总监:王志峰

设计团队:范进、刘超

主要材料:不锈钢、橡木、水磨石

项目年份:2020.6

项目面积:135平方米

建筑设计:formless design

摄影公司:@是然建筑摄影

Project Name : Broadcast-bo Coffee Experience Area

Project Location: Shanghai, China

designer office: A3 VISION

designer office website:www.a3-vision.com

Director: Zhifeng Wang

Design Team: Jin Fan 、 Chao Liu

Material list: Main materials: stainless steel, oak, terrazzo

Project Year: 2020.6

Project Area:  135 ㎡

Architectural design: formless design

Photographer: @schranimage


设研社-设计研习社 » 艾舍尔设计 | 清水混凝土建筑里的咖啡店,上海

发表评论