STUDIO DOHO丨瑞士零售肉店和体验中心

Swiss Butchery是一家位于上海的正宗进口肉店,客户委托STUDIO DOHO将一家标准的肉店设计为一家完整的肉类体验中心。该项目包括一个完整运营的肉店,烧烤角,超市和烹饪学校。该项目的目的是打造一家全方位服务的的商店,顾客可以在这里购买进口肉类和商品,在烧烤角品尝最新的菜谱,报名参加烹饪课程,学习如何在家准备食物或举办社交烹饪活动。

Swiss Butchery,a Shanghai-based authentic imported butchery,commissioned DOHO to develop a standard butchery to a full meat experience center.The project consists of a full working butchery,grill corner,supermarket,and cooking school.The intent is a full-service store where people can shop for imported meats and products,taste new recipes at the grill corner and sign-up for cooking classes to learn how to prepare the products at home or have a social cooking event.

▲外立面

▲柜台

▲购物墙

▲烹饪学校

受到瑞士小木屋的启发,大型原木被用于主要的购物墙和烹饪学校,从而保持一种纯正的瑞士概念。
Inspired by a Swiss chalet, large wood timbers were integrated in the key shopping walls and cooking school to maintain an authentic Swiss concept.

▲锯齿形天花板连接起不同的空间

独具特色的锯齿形天花板连接起不同的空间,提供所有区域的连续性,同时在一个大型空间中打造出一个让人感觉流通的天花板。
A feature saw-tooth ceiling connects the diverse space to provide continuity across all areas, while creating a ceiling that feels airy in the large space.

▲店内商品展示区

深色调的木材用于创建一种高级的外观和感受,同时融合了Swiss Butchery鲜明的红色色调。该项目与Weber Grill的烧烤设备、Zwilling的刀具和餐具、以及与Boska的奶酪用具合作。
Dark tones of wood were used to create a premium look and feel, while integrating the distinct Swiss Butchery red accent.The project features collaborations with Weber Grill for grill equipment, Zwilling for knives and cutlery, and Boska for cheese utensils.

▲步入式的Dry Ager

步入式的Dry Ager提供多种多样的熟成肉类选择,以成为标准的肉店。
A walk-in Dry Ager provides a wide variety of dry aged meat selection to complement the standard butchery.

▲儿童游乐区的红色奶牛

儿童游乐区装饰有一头红色的奶牛形象,最终定义了这个家庭友好型的空间。
A kid’s play area with a large red cow defines the final family friendly space.

▲平面图

项目信息——

项目名称:瑞士零售肉店和体验中心

设计公司:STUDIO DOHO

项目地址:上海市华漕

首席设计师:Xin Dogterom & Jason Holland

设计团队:苏晨,贾梦华

建筑面积:510㎡

摄影:Brian Chua

Project information——

Project:Swiss Butchery

Design Firm:STUDIO DOHO

Location:Huacao Town,Shanghai

Lead Designers:Xin Dogterom&Jason Holland

Design Team:Su Chen,Jia Menghua

Area: 510㎡

Photography:Biran Chua


设研社-设计研习社 » STUDIO DOHO丨瑞士零售肉店和体验中心

发表评论