用设计博物馆的方法设计服装店,妥妥的高级美!

F.I.L. 福冈店朝向一条种植了上百棵榉树和砖砌人行道的街道,街道旁矗立的老式公寓与宁静的城市景观相映成趣,附近还有由Kunio Mayekawa设计的博物馆——它具有优雅的拱形天花板和砖砌立面。

The shop is facing the serene street, with a hundred planted Zelkova trees and brick pavement. Vintage apartments standing along this street match the calm cityscape and nearby, there is the museum designed by Kunio Mayekawa, which has elegant vaulted ceiling and brick-cladding.

▲商店外立面

设计师试图将这种优雅的环境氛围带入到商店内部,他们利用许多结构梁打造了拱形的天花板,为商店提供了明亮的照明。

Here, we tried to bring such an atmosphere of the surroundings into even an interior of the shop. The vaulted light ceiling is designed to make use of the many structural beams, offering light without any shade.

▲空间总览

地面由白釉砖拼贴出几个圆形,为空间引入秩序感。

On the floor, a ripple-like pattern of white brick, which is made originally by applying a white glaze prior to re-baking, creates a rhythm from the entrance towards deeper inside.

▲白色的拱形天花板

最终效果让这里看起来像一个雕塑博物馆,鞋类和服装在柔和的灯光环境中展出。

The quality of this realized interior space is like a courtyard of a sculpture museum, and footwear and garments are exhibited in this softly lit environment.

▲瓷砖在地面拼贴出圆形

▲平面图

▲剖面图

 

项目信息——

项目名称:F.I.L. 福冈店

设计团队:MURAYAMA + KATO ARCHITECTURE

年份:2019

面积:166㎡

地区:日本福冈

摄影:Yasuhiro Nakayama

Project information——

Project:F.I.L. FUKUOKA Shop

Design Team:MURAYAMA + KATO ARCHITECTURE

Year:2019

Floor Area:166㎡

Location:Fukuoka, Japan

Photography:Yasuhiro Nakayama


设研社-设计研习社 » 用设计博物馆的方法设计服装店,妥妥的高级美!

发表评论